Visgardākās pildītās oliņas pasaulē

Jūlijs ir viens no visskaistākajiem gada mēnešiem, kad visa daba zied un augļi briest, saulīte silda un ūdens upēs un ezeros sasilis līdz patīkamai temperatūrai. Ir vasara. Un vasara ir jāsvin ar piknikiem jūras krastā, pārgājieniem pa mežu, skaistiem dārza svētkiem un terases ballītēm vasaras siltajos vakaros. Iedvesmai viena olīgi garda recepte ballīšu uzkodām – ātri, vienkārši un ar bērnības atmiņu garšu.

Visgardākās pildītās oliņas pasaulē


• 10 olas
• 5 ēdamkarotes majonēzes
• 1 ēdamkarote sinepju
• nedaudz citronu sulas, sāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana:

1. Cieti novārītas olas nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem
dzeltenumus. Dzeltenumiem pievieno majonēzi, sinepes un garšvielas
un sakuļ viendabīgā masā. Masu pilda olu baltumu laiviņās
Ja šīs oliņas garšoja, pamēģiniet vēl šādu variantu:
10 olām
• 2 avokado, 3 ēdamkarotes majonēzes, 1 ēdamkarote vasabi
pastas, nedaudz citronu sulas un sāls pēc garšas.
• 1 bundžiņa tunča savā sulā, 1 ēdamkarote sinepju, 5 ēdamkarotes
majonēzes un sāls pēc garšas.
• 5 ēdamkarotes majonēzes, 1 ēdamkarote sinepju, 1 tējkarote karija,
½ tējkarotes Kajennas piparu, citronu sula, sāls pēc garšas.