Izkausē tumšo šokolādi ūdens peldē. Pievieno kakao pulveri, vaniļas ekstraktu, vaniļas pupiņas, medu, šķīstošo kafiju un šķipsniņu jūras sāls un noliek malā.
Sakuļ olu baltumu, līdz tas kļūst stingrs, un pievieno šokolādes masu, turpina kult, līdz masa kļūst viendabīga.
Sapilda trauciņos un pirms pasniegšanas liek ledusskapī uz 30 min.
Dekorē ar svaigām ogām un putukrējumu.
Ziemassvētkos visskaistākais ir to gaidīšanas laiks. Adventes kalendāra lodziņa atvēršana ik rītu, dāvanu gatavošana, kā garšīga cepšana, piparkūkas, eglītes meklējumi, rotājumu pārcilāšana un iedegtas sveces Adventes vainagā. Tik daudz skaistuma un svētsvinīgu mirkļu saspiests vienā mēnesī. Dažreiz liekas, ka negodīgi pret pārējo gadu. Bet tomēr tas ir gada tumšākais mēnesis. Kaut kā sevi un mīļos apkārt ir jāiepriecina. Aicinām uz karstām pašceptām kanēļmaizītēm.
Novembrī svinam Latvijas dzimšanas dienu. Pie balti klāta galda, aizdedzinot sarkanbaltsarkanas sveces un pieminot notikumus, kas veidojuši mūsu tautu un valsti stipru. Aicinām svinēt šo dienu – 18. novembri ar kūku sarkanbaltsarkanās krāsās.
Jūlijs ir viens no visskaistākajiem gada mēnešiem, kad visa daba zied un augļi briest, saulīte silda un ūdens upēs un ezeros sasilis līdz patīkamai temperatūrai. Ir vasara. Un vasara ir jāsvin ar piknikiem jūras krastā, pārgājieniem pa mežu, skaistiem dārza svētkiem un terases ballītēm vasaras siltajos vakaros. Iedvesmai viena olīgi garda recepte ballīšu uzkodām – ātri, vienkārši un ar bērnības atmiņu garšu.