ŠOKOLĀDES MUSS AR SVAIGĀM OGĀM

  • Sastāvdaļas:
  • 130 g olu baltuma (istabas temp.)
  • 90 g tumšās šokolādes
  • ½ tējk. kakao
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • ¼ vaniļas pāksts
  • 3 ēd. k medus
  • 1 tējk. šķīstošās kafijas
  • Šķipsniņa jūras sāls
  • Ogas: avenes, zemenes, mellenes vai kazenes

Izkausē tumšo šokolādi ūdens peldē. Pievieno kakao pulveri, vaniļas ekstraktu, vaniļas pupiņas, medu, šķīstošo kafiju un šķipsniņu jūras sāls un noliek malā.

Sakuļ olu baltumu, līdz tas kļūst stingrs, un pievieno šokolādes masu, turpina kult, līdz masa kļūst viendabīga.

Sapilda trauciņos un pirms pasniegšanas liek ledusskapī uz 30 min.

Dekorē ar svaigām ogām un putukrējumu.