Šī tīmekļvietne izmanto sīkdatnes (cookies). Sīkdatnes ir mazas burtu un skaitļu datnes, kas tiek lejupielādētas un saglabātas jūsu datorā vai citā ierīcē (piemēram, mobilajā tālrunī, planšetdatorā), un saglabātas jūsu tīmekļa pārlūkā vietnes apmeklējuma laikā. Tās var izmantot, lai sekotu līdzi, kādas lapas vietnē apmeklējat, lai saglabātu jūsu ievadīto informāciju vai atcerētos jūsu izvēles, piemēram, valodas iestatījumus, vietnes pārlūkošanas laikā.

Rudens spēka pīrāgs jeb dārzeņu tarte ar daudz olām

Septembris ir kā otrs gada sākums. Ne velti grāmatnīcās pieejami divu veidu kalendāri. Vieniem pirmais mēnesis ir janvāris, otriem – septembris. Tiesa gan, septembris kā cikla
sākums ir cilvēkiem, kas vēl mācās. Lai viņiem visiem izturība,
enerģija un spēks, iepazīstot valodas, apgūstot formulas un
izprotot ķīmiskos savienojumus!


Rudens spēka pīrāgs jeb dārzeņu tarte ar daudz olām

Pagatavošanai nepieciešams:

  • 1 iepakojums gatavas kārtainās mīklas bez rauga
  • 3 olas pildījumam
  • 3 mīksti vārītas olas dekorēšanai
  • 200 ml saldā krējuma
  • 100 g cietā siera
  •  buntīte mini sparģeļu
  • 2 saujas zaļo zirnīšu
  • 100 g spinātu lapiņu
  •  1 tējkarote sinepju
  • sula no ½ citrona
  •  ½ tējkarotes Kajennas pipau
  •  sāls, cukurs pēc garšas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • daži timiāna zariņi

Pagatavošana:

1. Mīklu izrullē un izklāj cepamajā formā. Sadursta ar dakšiņu un
liek cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā cepties 10–15 minūtes.
Līdz galam neizcep.
2. Olas sakuļ kopā ar saldo krējumu, sinepēm, sāli, pipariem un
citronu sulu, pievieno aptuveni 1 tējkaroti cukura.
3. Ar verdošu ūdeni noblanšē sparģeļus un zaļos zirnīšus.
4. Uz pannas izkausē sviestu, tajā apcep spinātu lapiņas, smalki
sakapātu ķiploka daiviņu un timiāna lapiņas. Beigās pievieno lielāko
daļu sparģeļu un zirnīšu. Pēc garšas pieliek sāli un cukuru.
5. Saceptos dārzeņus liek uz mīklas, pāri lej olu un krējuma masu, un
cep tarti cepeškrāsnī vēl 30 minūtes.
6. Tikmēr sagatavo mīksti vārītas olas.
Pasniedz karstu, dekorētu ar pāri palikušajiem sparģeļiem,
zaļajiem zirnīšiem un uz pusēm pārgrieztām mīksti vārītām olām.