Pagatavošanai nepieciešams:
1 kg plāno pankūku mīklas EVA
200 g kūpināta laša šķēlītēs
200 g biezpiena
50 g krējuma
lociņi, kaperi, sāls
Pagatavošana:
No gatavās mīklas izcep plānās pankūkas un atdzesē.
Biezpienu, krējumu un lociņus sajauc viendabīgā masā.
Uz pankūkas smērē biezpiena masu, liek laša šķēlītes un pārber kaperus.
Pankūku sarullē ciet un sagriež mazākos gabaliņos.
Mīklu pirms gatavošanas sakrata. Uzkarsē pannu un gatavo pankūkas. Bļodā ar rokas mikseri sajauc krēmsieru ar karameļu mērci, pievieno grieķu jogurtu/putukrējumu. Pusi pankūkas noklāj ar pagatavoto pildījumu, pārloka četrās daļās. Pasniedz ar ogām, pārlej ar šokolādes mērci, pārkaisa ar pūdercukuru.
Masļeņica ir nedēļu ilgi austrumslāvu svētki pirms Lielā gavēņa, kad atvadāmies no ziemas un priecīgi sākam gaidīt pavasari. Tā ir ēšana un priecāšanās nedēļas garumā, turklāt katrai dienai ir savi rituāli un ticējumi. Šogad Masļeņica iekrīt marta otrajā nedēļā. Visvairāk ar šiem svētkiem pasaulei saistās pankūkas, tādēļ dalāmies ar trim dažādām pankūku receptēm, lai varat sagatavoties un priecāties kopā ar visām austrumslāvu tautām. Visās trijās receptēs svarīga sastāvdaļa ir – kvalitatīvas un augstvērtīgas olas!
No gatavās mīklas izcep plānās pankūkas. Kad pankūku tornis ir gatavs, virsū kārto ogas un visu pārlej ar medu.