Šī tīmekļvietne izmanto sīkdatnes (cookies). Sīkdatnes ir mazas burtu un skaitļu datnes, kas tiek lejupielādētas un saglabātas jūsu datorā vai citā ierīcē (piemēram, mobilajā tālrunī, planšetdatorā), un saglabātas jūsu tīmekļa pārlūkā vietnes apmeklējuma laikā. Tās var izmantot, lai sekotu līdzi, kādas lapas vietnē apmeklējat, lai saglabātu jūsu ievadīto informāciju vai atcerētos jūsu izvēles, piemēram, valodas iestatījumus, vietnes pārlūkošanas laikā.

Olu makaronu un siera sacepums


  • 500 g Balticovo Cellentani pastas
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 400 g piena
  • 350 g baltā Čedaras siera – 250 g mērcei, 100 g pārkaisīšanai
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • ½ tējkarotes maltu piparu
  • sauja svaigu pētersīļu


Novāra pastu pēc instrukcijas uz iepakojuma, nokāš un atliek malā.

Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno miltus.

Aktīvi maisot, pakāpeniski lej klāt pienu.

Kad milti ir iemaisīti pienā un ir izveidojusies vienmērīga konsistence, pievieno sieru un maisa, līdz siers ir izkusis.

Pievieno sinepes un maltos piparus.

Mērcei pievieno novārīto pastu un iemaisa to.

Pastu ar mērci liek cepamtraukā, virsū uzber sarīvētu sieru.

Liek cepeškrāsnī cepties 20–30 minūtes 180 ºC temperatūrā. Kad siers ir kļuvis zeltaini brūns, to ņem ārā no cepeškrāsns un dekorē ar sasmalcinātiem pētersīļiem.