Pirms gatavošanas produktu sakrata.
Olu baltumu lej uz sakarsētas pannas, pievieno sāli, lociņus un cep.
Pasniedz ar svaigiem salātiem un maizes grauzdiņu.
Masļeņica ir nedēļu ilgi austrumslāvu svētki pirms Lielā gavēņa, kad atvadāmies no ziemas un priecīgi sākam gaidīt pavasari. Tā ir ēšana un priecāšanās nedēļas garumā, turklāt katrai dienai ir savi rituāli un ticējumi. Šogad Masļeņica iekrīt marta otrajā nedēļā. Visvairāk ar šiem svētkiem pasaulei saistās pankūkas, tādēļ dalāmies ar trim dažādām pankūku receptēm, lai varat sagatavoties un priecāties kopā ar visām austrumslāvu tautām. Visās trijās receptēs svarīga sastāvdaļa ir – kvalitatīvas un augstvērtīgas olas!
Septembris ir kā otrs gada sākums. Ne velti grāmatnīcās pieejami divu veidu kalendāri. Vieniem pirmais mēnesis ir janvāris, otriem – septembris. Tiesa gan, septembris kā cikla sākums ir cilvēkiem, kas vēl mācās. Lai viņiem visiem izturība, enerģija un spēks, iepazīstot valodas, apgūstot formulas un izprotot ķīmiskos savienojumus!
Mīklu pirms gatavošanas sakrata. Pannu sakarsē, lej uz tās pankūku masu un gatavo plāno pankūku. Liek uz šķīvja un papildina ar laša strēmelītēm, zaļajiem mikrosalātiem. Pārkaisa ar dillēm, mazliet sāls un pipariem.