Par vienu no Lieldienu tradīcijām daudziem kļuvušas olu kaujas, kurās katrs grib uzvarēt. Kādām olām cīniņā ir lielākas izredzes gūt uzvaru?
*Izvēlies mazāka izmēra olas, piemēram S vai M izmēra, jo tām čaumala ir stiprāka. Lielāka izmēra olām čaumaliņa visbiežāk ir plānāka, tādēļ arī olu cīņās bieži ieplīst lielākās olas.
*Pirms vārīšanas nedur caurumiņu apaļajā galā.
*Olas liec vārīties aukstā, nevis vārošā ūdenī, lai pasargātu olas izplešanos, pie straujām temperatūras maiņām, kas savukārt var ieplēst čaumalu.
*Populārs ir uzskats, ka lai olas čaumala kļūtu stiprāka, vārīšanas laikā katliņā jāieber vārāmo sāli vai nedaudz etiķa.
*Pirms vārīšanas olu ieteicams paturēt istabas temperatūrā.
Olās ir spēks, lai uzvar stiprākais!
Sešas olu receptes, kā garšīgi “atbrīvoties” no Lieldienu olu pārpalikumiem.
Ko darīt ar olām, kas palikušas pāri pēc Lieldienām? Pagatavo gardu uzkodu- pildītās olas.
Mīksti vārīta vai cieti vārīta ola? Šķietami vienkāršākie jautājumi reizēm ir vieni no sarežģītākajiem. Vai tev vienmēr izdodas olu izvārīt tieši tādu, kādu vēlējies - pietiekami cietu vai ar cietu baltumu, bet zīdaini mīkstu dzeltenumu? Tādēļ te padoms, kā pareizi vārīt olas.