Sešas olu receptes, kā garšīgi “atbrīvoties” no Lieldienu olu pārpalikumiem.
Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA), eksperti piedāvā izmēģināt sešas garšīgas olu receptes. Tās ne tikai palīdzēs garšīgi “atbrīvoties” no Lieldienu olu pārpalikumiem, bet var arī noderēt ikdienas ēdienkartes dažādošanai arī pārējos gada mēnešos!
1. Olu salāti ar mazsālītu lasi.
2. Spinātu salāti ar olām un silto bekona mērci.
3. Kartupeļu salāti ar papriku.
4. Olu salāti poļu gaumē.
5. Ziedkāpostu salāti ar olu un bekonu.
6. Bietēs marinētas pildītās olas.
Visas receptes, sastāvdaļas un to pagatavošanas aprakstus šeit:
Ko darīt ar olām, kas palikušas pāri pēc Lieldienām? Pagatavo gardu uzkodu- pildītās olas.
Mīksti vārīta vai cieti vārīta ola? Šķietami vienkāršākie jautājumi reizēm ir vieni no sarežģītākajiem. Vai tev vienmēr izdodas olu izvārīt tieši tādu, kādu vēlējies - pietiekami cietu vai ar cietu baltumu, bet zīdaini mīkstu dzeltenumu? Tādēļ te padoms, kā pareizi vārīt olas.
Kas gan būtu Lieldienas bez ticējumiem? Esam apkopojuši dažus populārākos Lieldienu ticējumus, kuri jau ir neatņemama svētku sastāvdaļa.