Ideālas pankūkas Masļeņicas laikā

Masļeņica ir nedēļu ilgi austrumslāvu svētki pirms Lielā gavēņa, kad atvadāmies no ziemas un priecīgi sākam gaidīt pavasari.

Tā ir ēšana un priecāšanās nedēļas garumā, turklāt katrai dienai ir savi rituāli un ticējumi. Šogad Masļeņica iekrīt marta otrajā nedēļā. Visvairāk ar šiem svētkiem pasaulei saistās pankūkas,

tādēļ dalāmies ar trim dažādām pankūku receptēm, lai varat sagatavoties un priecāties kopā ar visām austrumslāvu tautām.

Visās trijās receptēs svarīga sastāvdaļa ir – kvalitatīvas un augstvērtīgas olas! 


Rauga pankūkas


25 pankūkām
• 540 g miltu
• 450 ml piena
• 150 g skābā krējuma
• 3 olas
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1,5 tējkarotes sausā rauga
• šķipsna sāls

Pagatavošana:


1. Vispirms mazākā bļodiņā sajauc kopā pusi silta piena, raugu un cukuru un atstāj
10 minūtes siltā vietā uzrūgt.


2. Kad parādās bagātīgas putas, bļodiņas saturu lej lielākā bļodā un pievieno
pārējās sastāvdaļas – atlikušo pienu, olas, krējumu, sāli un miltus. Visu samaisa viendabīgā mīklā un atstāj uzrūgt 30 minūtes.

3. Kad mīkla uzrūgusi, cep mazas plaukstas izmēra pankūkas.


Plānās pankūkas jeb krepes

25 pankūkām
• 400 g kviešu miltu
• 1 litrs piena
• 4 olas
• 100 g cukura
• 50 ml eļļas
• šķipsna sāls
• sviests un eļļa pankūku cepšanai


Pagatavošana:


1. Bļodā sakuļ olas ar cukuru, eļļu un sāli. Pa druskai pievieno pamīšus miltus un pienu, visu laiku maisot, lai neveidojas kunkuļi. Jāsanāk saldā krējuma
konsistences mīklai.

2. Pankūkas cep labi sakarsētā pannā, uzpilinot nedaudz eļļas, nedaudz sviesta un izlīdzinot mīklu plānu jo plānu pa visu pannu. Katras pankūkas cepšanai jārēķina 2 minūtes, pa minūtei uz
katru pusi.