PAGATAVOŠANA
1. Pārgriež persikus uz pusēm, izņem kauliņu un iesmērē ar kausētu sviestu.
2. Uz grila vai grilpannas apcep persikus ar griezto pusi uz leju, lai veidojas iedegušas restes nospiedums.
3. Grilēto persiku liek uz šķīvja, kauliņa vietā ieliek mango saldējuma bumbu, pārkaisa ar granolu un dekorē ar piparmētras lapiņām.
Skaista un garda recepte gan svētku mirkļiem, gan ikdienas priekam!
Ziemassvētkos visskaistākais ir to gaidīšanas laiks. Adventes kalendāra lodziņa atvēršana ik rītu, dāvanu gatavošana, kā garšīga cepšana, piparkūkas, eglītes meklējumi, rotājumu pārcilāšana un iedegtas sveces Adventes vainagā. Tik daudz skaistuma un svētsvinīgu mirkļu saspiests vienā mēnesī. Dažreiz liekas, ka negodīgi pret pārējo gadu. Bet tomēr tas ir gada tumšākais mēnesis. Kaut kā sevi un mīļos apkārt ir jāiepriecina. Aicinām uz karstām pašceptām kanēļmaizītēm.
Novembrī svinam Latvijas dzimšanas dienu. Pie balti klāta galda, aizdedzinot sarkanbaltsarkanas sveces un pieminot notikumus, kas veidojuši mūsu tautu un valsti stipru. Aicinām svinēt šo dienu – 18. novembri ar kūku sarkanbaltsarkanās krāsās.