Dārzeņu frittata- garda un sātīga!
4 personām:
8 EVA olas; 100 ml piens; 1 sīpols; 1 paprika; 1 mazs cukini vai kabacis; Sauja spinātu; 80 g rīvēts siers; Sāls ; Eļļa cepšanai; 20 g sviests cepšanai
Pagatavošana:
Lielā bļodā sakuļ olas ar sāli un pienu.
Dārzeņus sagriež stienīšos. Pannā ar metāla rokturi uzsilda eļļu un sviestu, līdz tas izkusis, pievieno sīpolus un apcep, līdz kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno papriku un kabaci, sacep, līdz dārzeņi gatavi un viegli apbrūnējuši un pievieno spinātus, iemaisa. Pārber ar pusi siera, pārlej olu masu un visu pārber ar atlikušo sieru. Liek uz 200 grādiem sakarsētā krāsnī, grila režīmā un cep 10-12 minūtes, līdz olas sarecējušas un fritatas virspuse apbrūnējusi. Pasniedz nekavējoties.
Oriģināla ideja brokastīm! Atdala olu baltumus no deltenumiem. Dzeltenumus saglabā pa vienam, katru savā čaumaliņā un atliek malā. Olu baltumiem pievieno sāli un ar mikseri saputo stingās putās.
Pievieno olu kultenim garšvielas, gatavo saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Pārgriež kruasānu un piepilda ar rukolas lapām, avokado, kulteni un fetas gabaliņiem.
Masļeņica ir nedēļu ilgi austrumslāvu svētki pirms Lielā gavēņa, kad atvadāmies no ziemas un priecīgi sākam gaidīt pavasari. Tā ir ēšana un priecāšanās nedēļas garumā, turklāt katrai dienai ir savi rituāli un ticējumi. Šogad Masļeņica iekrīt marta otrajā nedēļā. Visvairāk ar šiem svētkiem pasaulei saistās pankūkas, tādēļ dalāmies ar trim dažādām pankūku receptēm, lai varat sagatavoties un priecāties kopā ar visām austrumslāvu tautām. Visās trijās receptēs svarīga sastāvdaļa ir – kvalitatīvas un augstvērtīgas olas!