Dārzeņu frittata

Dārzeņu frittata- garda un sātīga! 

4 personām:

 8 EVA olas; 100 ml piens; 1 sīpols; 1 paprika; 1 mazs cukini vai kabacis; Sauja spinātu;  80 g rīvēts siers;  Sāls ; Eļļa cepšanai;  20 g sviests cepšanai 


Pagatavošana: 

Lielā bļodā sakuļ olas ar sāli un pienu. 

Dārzeņus sagriež stienīšos. Pannā ar metāla rokturi uzsilda eļļu un sviestu, līdz tas izkusis, pievieno sīpolus un apcep, līdz kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno papriku un kabaci, sacep, līdz dārzeņi gatavi un viegli apbrūnējuši un pievieno spinātus, iemaisa. Pārber ar pusi siera, pārlej olu masu un visu pārber ar atlikušo sieru. Liek uz 200 grādiem sakarsētā krāsnī, grila režīmā un cep 10-12 minūtes, līdz olas sarecējušas un fritatas virspuse apbrūnējusi. Pasniedz nekavējoties.