Šī tīmekļvietne izmanto sīkdatnes (cookies). Sīkdatnes ir mazas burtu un skaitļu datnes, kas tiek lejupielādētas un saglabātas jūsu datorā vai citā ierīcē (piemēram, mobilajā tālrunī, planšetdatorā), un saglabātas jūsu tīmekļa pārlūkā vietnes apmeklējuma laikā. Tās var izmantot, lai sekotu līdzi, kādas lapas vietnē apmeklējat, lai saglabātu jūsu ievadīto informāciju vai atcerētos jūsu izvēles, piemēram, valodas iestatījumus, vietnes pārlūkošanas laikā.

Cik ilgi jāvāra olas?

Šķietami vienkāršākie jautājumi reizēm ir vieni no sarežģītākajiem. Vai tev vienmēr izdodas olu izvārīt tieši tādu, kādu vēlējies - pietiekami cietu vai ar cietu baltumu, bet zīdaini mīkstu dzeltenumu? 

Tādēļ te padoms, kā pareizi vārīt olas.


Zemā katliņā liek olas un to piepilda ar ūdeni tā, lai visas olas ir nosegtas.  Uzvāra.  No pirmā burbuļa jeb vārīšanās sākuma, sāk uzņemt laiku.

Ja vārīsiet 2 minūtes, tad baltuma virspuse būs cieta, bet daļa no tā un dzeltenums paliks šķidri.

Pēc 4 minūšu vārīšanas baltums kļūst ciets, bet dzeltenums vēl ir šķidrs.

5-6 minūtes - olas dzeltenums vairs nebūs izteikti šķidrs, bet arī ciets ne. Mīksts, viegli lipīgs.

Ja vēlaties cietu olu, tā jāvāra 8-9 minūtes

15 minūtes - tiem, kas grib būt ļoti droši, ka baltums un dzeltenums ir izcili gatavs, bet atceries, olu var arī pārvārīt. Tiklīdz olas dzeltenums iegūst pelēku krāsu, ola ir pārvārīta.


! Atceries, lai čaumalu būtu vieglāk nolobīt, pēc vārīšanas olas uz brīdi jāieliek aukstā ūdenī.