Šķietami vienkāršākie jautājumi reizēm ir vieni no sarežģītākajiem. Vai tev vienmēr izdodas olu izvārīt tieši tādu, kādu vēlējies - pietiekami cietu vai ar cietu baltumu, bet zīdaini mīkstu dzeltenumu?
Tādēļ te padoms, kā pareizi vārīt olas.
Zemā katliņā liek olas un to piepilda ar ūdeni tā, lai visas olas ir nosegtas. Uzvāra. No pirmā burbuļa jeb vārīšanās sākuma, sāk uzņemt laiku.
Ja vārīsiet 2 minūtes, tad baltuma virspuse būs cieta, bet daļa no tā un dzeltenums paliks šķidri.
Pēc 4 minūšu vārīšanas baltums kļūst ciets, bet dzeltenums vēl ir šķidrs.
5-6 minūtes - olas dzeltenums vairs nebūs izteikti šķidrs, bet arī ciets ne. Mīksts, viegli lipīgs.
Ja vēlaties cietu olu, tā jāvāra 8-9 minūtes.
15 minūtes - tiem, kas grib būt ļoti droši, ka baltums un dzeltenums ir izcili gatavs, bet atceries, olu var arī pārvārīt. Tiklīdz olas dzeltenums iegūst pelēku krāsu, ola ir pārvārīta.
! Atceries, lai čaumalu būtu vieglāk nolobīt, pēc vārīšanas olas uz brīdi jāieliek aukstā ūdenī.
Sešas olu receptes, kā garšīgi “atbrīvoties” no Lieldienu olu pārpalikumiem.
Ko darīt ar olām, kas palikušas pāri pēc Lieldienām? Pagatavo gardu uzkodu- pildītās olas.
Kas gan būtu Lieldienas bez ticējumiem? Esam apkopojuši dažus populārākos Lieldienu ticējumus, kuri jau ir neatņemama svētku sastāvdaļa.