Šī tīmekļvietne izmanto sīkdatnes (cookies). Sīkdatnes ir mazas burtu un skaitļu datnes, kas tiek lejupielādētas un saglabātas jūsu datorā vai citā ierīcē (piemēram, mobilajā tālrunī, planšetdatorā), un saglabātas jūsu tīmekļa pārlūkā vietnes apmeklējuma laikā. Tās var izmantot, lai sekotu līdzi, kādas lapas vietnē apmeklējat, lai saglabātu jūsu ievadīto informāciju vai atcerētos jūsu izvēles, piemēram, valodas iestatījumus, vietnes pārlūkošanas laikā.

Pasaules olu diena 2020- notikumi un foto

Ceturtdien, 8. oktobrī, 3 pavāru restorānā “Tam labam būs augt” norisinājās tematiskais brančs par godu Pasaules Olu dienai, kura ietvaros, medijiem un viedokļa līderiem klātesot, pašmāju vadošie šefpavāri Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants demonstrēja trīs savu iecienītāko olu ēdienu receptes. Pasaules Olu dienu visā pasaulē jau vairāk nekā 20 gadu garumā atzīmē oktobra otrā piektdienā, lai akcentu šī pārtikas produkta svarīgo lomu cilvēku uzturā, un arī Latvijā šo svētku tradīcijas ar katru gadu papildina aizvien jaunas izklaides aktivitātes.

Mediju branča ievaddaļā klātesošos sveica Pasaules Olu dienas svinību organizators, pasākuma vadītājs un uzņēmuma “Balticovo” komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps, iepazīstinot ar pasākuma programmu, piesakot olas kā dienas centrālo elementu un aicinot nobaudīt svaigi pagatavotu olu liķieri ar tam pieskaņotu uzkodu, bet jau drīz pēc tam vārds tika dots šefpavāriem. Mārtiņš Rītiņš viesus pārsteidza ar karalisku spāņu omleti ar kartupeļiem jeb Tortilla de Patatas, Mārtiņš Sirmais iepazīstināja ar savu īpašo pildīto olu un siļķes recepti, bet Ēriks Dreibants prezentēja savu interpretāciju par Vidusjūras zemju iedvesmoto šakšuku, katrs paralēli daloties ar dažādiem noderīgiem kulinārijas mākslas padomiem un atklājumiem. Un, lai olu ēdienu pagatavošanas process kļūtu vēl baudāmāks, viesi katru no ēdieniem uzreiz tikai aicināti arī nodegustēt, atklājot jaunas garšu kombinācijas un pārliecinoties par olas plašo pielietojumu virtuvē.


Uzreiz pēc tam sekoja pasākuma izglītojošā daļa jeb Pasaules Olu dienas viktorīna ar 20 atjautīgiem jautājumiem par olām, to īpašībām, uzturvērtību un Olu dienas tradīcijām citviet pasaulē. Erudītākie un ātrākiem viktorīnas dalībnieki, kuri pareizi atbildēja uz katru no jautājumiem, ieguva patīkamas pārsteiguma balvas no Balticovo, ko likt lietā, pēcāk mājās gatavojot pašiem savas iecienītākās olu ēdienu maltītes. Turpretī pasākuma noslēgumā līdzās nesteidzīgām sarunām un īpašā bezē deserta baudīšanai viesi tika aicināti izmēģināt inovatīvo Scraegg omletes pagatavošanas automātu, kurā vien nepilnas minūtes laikā tapa sātīga olu maltīte līdzņemšanai ar aromātisko Sirmais & Dreibants garšvielu izlasi katrai gaumei.

Papildus mediju brančam Pasaules Olu dienas svētku ietvaros ikvienam galvaspilsētas un Pierīgas iedzīvotājiem un viesiem jau piektdien, 9. oktobrī būs iespēja bez maksas nobaudīt svaigi pagatavotus olu ēdienus, ko visas dienas garumā trīs populārās Rīgas lokācijās piedāvās Pasaules Olu dienas ceļojošais street food restorāns. Jau agri no rīta, darba cēlienu iesākot, olu restorāns būs atrodams pie VEF Kultūras pils, pusdienlaikā to varēs apciemot Esplanādes parkā, pēcpusdienā ceļojošais restorāns pārcelsies uz Vecrīgu pie viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga, turpretī 10. oktobrī tas ar gardām olu maltītēm iepriecinās arī Iecavas un Ķekavas iedzīvotājus, lai ikvienam vēlreiz atgādinātu, ka olas ir vairāk nekā tikai izcils proteīna avots ar virkni labām īpašībām.

 

Foto no Pasaules olu dienas branča un pavāru meistarklasēm: https://saite.lv/wigV5

Foto no Pasaules  olu dienas ceļojošā street food restorāna VEF: https://saite.lv/EQp06

Foto no Pasaules  olu dienas ceļojošā street food restorāna Esplanādē: https://saite.lv/jVerH

Foto no Pasaules  olu dienas ceļojošā street food restorāna pie viesnīcas Kempinski: https://saite.lv/x7m6O

Fotogrāfs: Otto Strazds


Foto no Pasaules  olu dienas ceļojošā street food restorāna Iecavā un Ķekavā: https://saite.lv/yO1r8

Fotorgāfs: K. Bārdziņš